Rólunk

Vissza a kezdőlapra

Ars poetica

Gyerekkoromtól kezdve kutyák között éltem. Szüleim hagyományosan németjuhászhoz kötődtek, nekem meg egyszerűen mindegy volt, hogy milyen kutya, csak kutya legyen. Úgy éreztem/érzem magam jól, ha kutyák között lehetek. Lenyűgöz az őszinte szeretet, amivel hozzánk emberekhez közelednek. Ahogy az érzéseik nem változnak, és egy életen át hűek a „gazdának” nevezett személyhez. A kutyák, általában nem választják meg, hogy ki lesz a gazdájuk, jó, vagy rossz sorsuk lesz, elfogadják, amit kapnak. Éppen ezért felelősek vagyunk értük, míg egy kutya a társunk, és én éppen ezért teszek meg mindent a kutyámért.

Happy Wonder kennel

Happy wonder kennel névadója a majdnem tizenhét évesen meghalt „Happy” nevű spánielem. Az ő nevének is története van, de ez az oldal most nem róla szól. Gyönyörű hosszú élete volt, mégis kevésnek éreztem az időt, amit velem eltöltött. Sosem gondoltam volna, hogy születik olyan kutya, aki hozzá fogható. Logó fülű, vicces kutyát kerestem, aki viszont nem spániel. Így találtam rá 2009 év végén, a Magyarországon akkor még szinte teljesen ismeretlen, grand basset griffon vendéen fajtára, és örömmel töltött el, mikor viszont láttam a mókás GBGV-t a “Chappi” reklámban. Több mint egy éves levelezés, várakozás után érkezett meg hozzánk 2010 őszén Dodó, azaz Keiko Danda Bohemia. Igazán viccesek a GBGV kiskutyák, ahogy a hosszú fülükre rá-rálépnek és elesnek. Nem igazán tudnak még mit kezdeni velük. Persze, ahogy cseperednek egyre ügyesebbek és végül ott áll előttünk a kész csoda, a felnőtt GBGV, aki ugyanakkor még mindig olyan játékos, mint kölyöknek volt, de  határozott, és már tud nagyon komoly lenni,  lelkes és tettre kész ha feladat van, szeret (kutya)iskolába járni és tanulni, szeret csapázni, úszni, kirándulni, vagy csak napozni a teraszon, büszke, ha kiállításon nyer…egyszóval ő tényleg „boldog csoda”!

Kennelünk létrehozásának célja, hogy Magyarországon is minél többen megtapasztalhassák azt az érzést, hogy milyen egy GBGV kutya társasága, milyen a GBGV, mint társ.

Továbbá célunk, hogy olyan egyedek kerüljenek ki kennelünkből, akik méltóképpen képviselik ezt a gyönyörű fajtát úgy Magyarországon, mint a világ bármely pontján.

 

Legfrissebb képek
Kövess minket!